Professionele hulp bij Richard Kleinsman

Ik vind het altijd best vervelend om naar de tandarts te gaan. Ik ben niet bang voor de tandarts, maar vind het altijd zo’n vervelend werkje. De stoelen zijn vaak oncomfortabel en je zit vaak lang in dezelfde positie, zeker bij uitgebreidere behandelingen. Ik was dus op zoek naar een professionele kliniek, waar je naast goede zorg ook veel luxe krijgt.

Nu hoorde ik via via over het Kleinsman Dental Center, een professionele, luxe kliniek voor tandheelkunde. Dit was eigenlijk precies wat ik zocht. Ik nam contact op en plande een afspraak in om mijn tanden te laten bleken.

De kliniek zag er enorm mooi uit. Ook was de tandarts erg rustig en vertelde hij me wat hij ging doen. Ze hadden verschillende methodes om tanden te bleken, en de tandarts besloot het ZOOM systeem te gebruiken. Ik vroeg of we snel konden beginnen, maar ik kreeg eerst nog een uitgebreide behandeling om mijn mond goed schoon te houden. Dit zou ervoor zorgen dat de bleking langer stand zou houden, volgens de tandarts.

Ik had nog nooit mijn tanden laten bleken, maar het deed totaal geen pijn en het voelde ook niet raar. Door het ZOOM systeem waren mijn tanden in iets meer dan een half uur helemaal gebleekt. Ik ben erg blij met het resultaat en ga over een paar maanden ook zeker terug naar het Kleinsman Dental Center. Ze helpen je enorm goed en de kliniek ziet er niet alleen enorm modern uit, maar maakt ook gebruik van de modernste apparatuur.

Richard Kleinsman voor alle informatie over Facings

Ga je naar de tandarts, dan zijn er diverse behandelingen die je kunt ondergaan om jouw gebit te verbeteren. Eén van de populairste behandelingen voor het mooier maken van de tanden, is het aanbrengen van facings. Wil jij je gebit ook mooier laten maken, maar heb je geen idee wat facings precies zijn? Lees dan meer over facings voor de tanden op deze pagina.

Richard Kleinsman maakt tanden mooier met facings

Een facing is een laagje composiet of porselein dat uitgevoerd wordt in de kleur van je tanden. Het laagje wordt vervolgens op een of meerdere tanden geplakt, waardoor de vorm of kleur van een enkele tand of een groep tanden aangepast kan worden. In feite is het een soort extra goed plakkende sticker die je op de tanden aanbrengt, maar dan wel een sticker die precies lijkt op de rest van je tanden. Niet alleen op het gebied van kleur, maar ook op het gebied van vorm en materiaalsoort.

Wanneer heb je facings nodig volgens Richard Kleinsman?

Je kunt om diverse redenen in facings investeren. De tandarts Richard Kleinsman zet bijvoorbeeld facings in de volgende situaties:
– Bij het herstellen van afgebroken tanden.
– Bij het opvullen van spleten tussen tanden.
– Bij het maskeren van scheefstand van de tanden.

Tot slot kun je ook facings nemen om de kleur van een tand te verbeteren, zodat deze tand dezelfde kleur heeft als de rest van je gebit.

Een tandimplantaat: wat is dat precies?

Iedereen wil een mooi gebit, maar lang niet iedereen heeft van nature rechte, gezonde en mooie tanden. Heb je geen mooi gebit, dan kun je dit oplossen door een implantaat te laten plaatsen. Wat een implantaat precies is en wat het verschil is tussen een implantaat en een brug, lees je in dit artikel.

Een implantaat voor de tanden: een korte introductie
Een implantaat is een kunstwortel die van titanium wordt gemaakt. Deze materiaalsoort wordt niet voor niets gekozen, want titanium is een lichaamsvriendelijke materiaalsoort die goed kan hechten aan het bot. Op een implantaat wordt een kroon of kunstgebit geplaatst. Je kunt een implantaat dus gebruiken om een enkele tand te plaatsen, maar ook om een volledig gebit in je mond te laten zetten.

Het verschil tussen een implantaat en een brug
Veel mensen verwarren tandimplantaten met bruggen, maar volgens de expert Richard Kleinsman zijn dit twee verschillende producten. Een implantaat kan namelijk een ontbrekende tand of kies vervangen zonder andere tanden of kiezen in de omgeving te belasten en te beschadigen. Bij een brug is dit iets anders, want bij deze implantaatvorm moeten de gezonde, aangrenzende tanden of kiezen vaak wel beslepen worden. Doe je dit niet, dan kan de brug niet goed geplaatst worden en is het resultaat minder mooi.

Wil je jouw andere tanden en/of kiezen niet beschadigen, dan kies je in overleg met de tandarts voor het plaatsen van een hoogwaardig implantaat.